Monday, March 30, 2009

number 4 itu saye^^

DSC04805

whats ur number??hehehe~

durh

internet aku pulak tak pulang-pulang lagi. :(

Ini bukan hari rabu.

Tapi ni post ganti minggu lepas :D

balik rumah01 minggu lepas aku balik rumah sebab ada urusan 2,3 benda; tapi paling utama sebab homesick hahaha.

neway, aku teman abang aku gi beli kain songket kawan dia nak kawin. so pegi le Bazaar Buloh Kubu kat KB, dekat ajer dengan Masjid Muhammadi. Area ni dulu aku suka gak la lepak ngan member masa skolah menengah. Ada duit beli baju, takde duit beli tingkap huhu.

Orang kata kalu nak beli kain yang cool, kat sini lebih elok daripada rantau panjang sebenarnya. tapi tak ramai tau. aku rasa, maybe lebey kurang ajer. gasak ah. aku bukan minat sangat beli kain seyh hahaha :D

sapa2 yang nak beli kain nak buat hadiah ari jadi mak ke, abah ke, adik ke, abang ke, akak ke, jiran ke, akak kawan ke, mak sedara ke, nenek ke, atuk ke, aku ke, buleh la datang sini. InsyaAllah, pueh hati muahahaha :D

Jumpa lagi rabu ni :D

Sunday, March 29, 2009

yuhuuuu

ranjers nape sunyi sepi ni???hmmmm

Saturday, March 28, 2009

merah

movingREDranjer

muiz sengal;p

finally!!

penat dowh xlae post!!!

Friday, March 27, 2009

Back to sanity.


I'm home. Finalement.

...


Sekian.




Selamat berhujung minggu!

gninuk_

Sunday, March 22, 2009

SB

aku dah sunburn. Haha

Saturday, March 21, 2009

Friday, March 20, 2009

Earth Hour.


You don’t see wrong. It is in fact a picture of nothingness. A night sky goes pitch black when there’s no light. And yes, we’re about to experience all that soon :-)

8:30PM local time, wherever you live on planet Earth. Saturday 28 March 2009.

Just sit in the dark and share stories. Get your ‘on the night’ photos with family and friends. Lie around the beach and get a star tan. Keep in tune with Mother Nature. Whether you’re in solitude or multitude - thank your Lord. Whatever you do or however you spend that one hour, it will  all be worthwhile :-)


Uh, know what I’m talking about?


Peace.

gninuk_

Wednesday, March 18, 2009

Ini hari rabu.

Anis sudah pintas aku. Gasak. Aku pun tengah blur, 2,3 hari ni kurang ambik gambar sebab dok main ngan strobe aje kat bilik. Macam best seyh. tak caya, masuk web ni. Anyway, semalam brothers ada buat makan2 sket for abang ehsan kita. Ni la antara gambarnyer yek. Pakai tammy aku yang buat problem tu ajerk. Prime ada orang pinjam.

entry3 entry1 entry2

Tengok? Mana ada aku ingkar? Mana ada? Mana ada? :D

no idea…juz post utk esok;p

anigif

Tuesday, March 17, 2009

Chipmunks!

Aie and the chipmunks. Hehe.

Sunday, March 15, 2009

Photochallenge #4, Portrait.

Kali ni, kena submit 2 gambar, mengerti?

Host kali ni : Kema

Mr. Pencatat Markah

Noir


i LOVE you









potret pisang ;]



Si comot :-)


Penjenazahan yang dikursuskan

Using Sony Ericsson's camera.

Cool kan?

Aku nak balik tidur.

Saturday, March 14, 2009

Penat dol.

Haha. Tengahari tadi buat aku sakit kepala.
Panas sangat.

interb[a]tch

 

DSC_0105 [Desktop Resolution]

muiz

DSC_0056 [Desktop Resolution] akmal

DSC_0293 [Desktop Resolution]

hariri mata merah;p

DSC_0074 [Desktop Resolution]

ashraf

Friday, March 13, 2009

:-)


Terima kasih semua.
For everything :-)

gninuk_

interb[a]tch

ranjers jom snappin 2dae n 2moro!!!;p huhuhu~

Thursday, March 12, 2009

:D Jom lepak Taj, Nak?

eMac

Aku online guna eMac kat One Stop Centre.
Smart dowh, aku rase aku dah jatuh cinta kat Mac.
Adakah ni bermaksud aku patut bertukar kepada Mac?
Acap! Ayie! Tolong aku! :P

HaremDer aka FiSHY@iKe

White ranjer

CNV000029

fuyooo ak post 3 utk dis week;p

huhuhu ak ske pic ni..pelik

 CNV000012

okok ari ni mmg khamis kn???~

}!{ knip

Wednesday, March 11, 2009

ranjers in eye of a fish

Recipe Rahsia

CNV000010 [Desktop Resolution]Copy of CNV000022 [Desktop Resolution]CNV000018 [Desktop Resolution] CNV000019 [Desktop Resolution]CNV000030 [Desktop Resolution]

wahhh rase nk post jugak..kirenye ari ni khamis la k…hueeeee

}!{-knip

Tuesday, March 10, 2009

happy Birthday Zira!

Sudah 21 la. Boleh belanja kami makan. *wink2*

Monday, March 9, 2009

Renjers!

as the only member yang bukan medical student,
dengan ini mengucapkan,

Selamat Menghadapi Minitest,

Majulah Sukan Untuk Negara.haha


hiasan semata-mata, ni aku punya Biochemistry II notes. hahahaha


-zndroo

Manic Monday:Selamat menyambut Maulidur Rasul & minitest

ONLINED FROMTAJ

Sunday, March 8, 2009

Saturday, March 7, 2009

Pr Putih?

Muscle spasm. Hehe.

Friday, March 6, 2009

Friday Night Fever.


Mraz tengah angker


Keep it light.

gninuk_

Film dan Digital, I Love you both.

Memory card aku tak boleh masuk. Luckily, aku ada bawak Film camera, with 2 extra films!

In the first place, sepatutnya aku bagi memory card dari handphone, tapi terlupa. Nemind. :)

800 dan 200 are kodak 800 and Fuji 200. 

How i wish i can take photos from my digital camera. Sigh.. I love digital and Analogs. I this context, Digital cameras and Film cameras.

Many of my friends love to make these statements:

"Gile pelik Kamera kau."
"Besar sangat."

Oh, yes. memang besar. Sebab tu aku suka.

 Have you ever heard about panoramic cameras? They can take photos, for 120 degree. I know, not that famous like cybershot, coolpics, yada yada. 

Ah, one more thing. 
Typical statement:

Kau still pakai filem? Gila oldies.

Oh yes, memang pakai filem. dan aku suka, sangat-sangat!

Dah buat research sebelum buat statement tu? Sila revise statement anda.  Aku still pakai digital, dan tengah improve skill yang tak seberapa. 

 At the same time, i feel that there are too many differences between films and digital. Needless to say, I love digital for its perfection and i love film for its imperfection. 
 
 Pernah tak masa sekolah dulu, korang ada kamera filem, sayang nak guna. Ada satu masa ni, korang nampak satu view yang sangat best, dan korang cuba letakkan harapan yang menggunung supaya gambar yang korang ambil tu menarik.

 Ok, lepas tu, bila dah habis 36 shot, korang cepat-cepat bergegas ke kedai cuci gambar yang paling dekat, untuk proses gambar.

 Turns out, gambar yang korang ambil tu pulak cantik sangat-sangat, lagi cantik dari apa yang diharap. 

 Korang akan simpan gambar tu sampai mati.

Atau

 Gambar yang korang cuba ambil tu tak jadi, dah la gelap, tak pun burn. Sure tak puas hati kan?


Oh, yes. Aku suka kedua-dua situasi di atas. Perasaan untuk bergambar itu makin meninggi.

 Dengan digital, aku letakkan diri aku untuk belajar bergambar, so aku lagi mahir guna filem. Digital ni macam cikgu kepada fotografi. Kita kena cuba-cuba, atau bertanya pada orang yang lebih mahir.

 Filem pula macam satu eksperimen yang akan melekat dalam otak sampai bila-bila. 

Aku tahu zaman filem akan habis tak lama lagi. So, bila sampai masa tu, bila kedai dah tak jual filem, dan bila filem hanya ada dijual di eBay secara bundle, Aku akan simpan kamera filem, dimana aku takkan bagi siapa-siapa pun guna lagi. It's time for them to rest.

I Love You. :) 

I put my heart and soul into digital and film.
Eventhough aku serba tak tahu. Ilmu kurang.

Terima kasih.

Thursday, March 5, 2009

aku gila potrait

EnglishLanguageQuiz_87 opps, lewat sari.

gasak ah.

2,3 ari ni aku rasa macam best pulak main potrait. ni yang rasa nak buat studio lighting kit nih. tapi serius takde duit.

tapi bapak best hehehe.

takpe ah, for now ambik ler potrait yang ni dulu. ni acap yang ambik, tapi pakai kamera aku. masuk CS4, bukak RAW, boost recovery, desaturate, pastu buat soft focus sikit. macam cantik jugak :)

pasni nak blajar dodge and burn. lepas exam la of course hehehe.

makhlukHALUSbertanganBESAR

Wednesday, March 4, 2009

chipsmore???

sekejap ade…sekejap xde…hueeeeee ni la perumpaan utk 2 ranjers kte 2dae…^^

DSC_0051 [Desktop Resolution]  Hariry aka grEEn

mereka telah ke mane??buat ape??dgn sape??bagaimana???biar dorg yg jawab sndr yek..heee tp yg pasti..hari ni hari yg ppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllliiiiiiiiiiinnnnnnnnngggggggggg epi tuk ranjer kuning….heeeee

DSC_0022 [Desktop Resolution]                          zira aka _Gninuk

ps.post ni awal sket..nemind..potong Q kema..acap jgn mara..lol

Tuesday, March 3, 2009

Hey, ape ni? Cut the line.

Haha. Tak boleh blah. :D

Tuesday ingkar

Before aku ingkar,aku post siap2 untuk arini kay.mintak maap atas penulisan yang sangat2 tidak formal.

Hari ni bende annoying berlaku kat cafe.kepade sesiape yang lapar,sila lah jaga adab dan tatasusila..dan jangan lah nak menggelabah tak tentu pasal.
"hey,ape ni cut the line?"
ye,aku sedar yang kau tu lapar.



mintak maap mengarut.adios.

Monday, March 2, 2009

Photo Challenge (PC)#3

Salam, Renjers, I’m the organiser for this week PC and due to the circumstances that I was given the nickname, FiSHY@iKe, i would proud to announce that this week theme (which is very near to my heart) is:

WATER

DSC03695(1)

Milked Tea or Carrot Juice?

splish splash~


It can be anything that has the H2O molecules in it. So, upload your pictures here ok? Voting day is as usual, on Wednesday, 4th March. The winner will be announced on Friday, 6th March. The prizes is waiting.

Harem Der, signing out, ;)

Manic Monday: Escape From F

Things are not going as you planned.

But no worries, the battle might be lost (in one way or another) but the war was long from over.

The road ahead is undeniably challenging but when there is a will, there is a way.

Strategies will need to be refined and counter measures must be taken.

Do not let yourself pull down yourself.

Remember that YOU can do it!

DSC03454

HaremDer

Sunday, March 1, 2009

Masked Rider Decade.


Pakai TLR. Style kan?